Dupa ce a fost lider timp de trei ani in topul celor mai inovative tari, Suedia cedeaza locul Elvetiei

Topul realizat de Universitatea Cornell din SUA, scoala franceza de management Insead si Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI) arata ca cele mai inovative 25 de tari din lume raman in fiecare an aceleasi. Acest lucru dovedeste ca “In ciuda crizei economice, inovatia merge bine”.

Topul este realizat cu ajutorul a 84 de indicatori, printre care se numara: calitatea principalelor universitati, posibilitatea microfinantarii si suportul institutional.

Cele mai inovative 10 tari din lume sunt: Elvetia, Suedia, Marea Britanie, Olanda, SUA, Finlanda, Hong Kong, Singapore, Danemarca si Irlanda.

 

Topul celor mai valoroase branduri din lume, dominat de companiile din sectorul IT&C

 

Apple s-a mentinut si anul trecut pe prima pozitie in topul celor mai valoroase branduri din lume, in timp ce Facebook a inregristrat cea mai rapida ascensiune, urcand in valoare cu 74%.

Google si IBM fac schimb de locuri, cel dintai inregistrand o scadere de 3% a valorii brandului, coborand astfel pe locul 3.

TOP 10 cele mai valoroase branduri globale: Apple, IBM, Google, Mc Donald’s, Microsoft, Coca-Cola, Marlboro, AT&T, Verizon si China Mobile.

*Studiu derulat de Daedalus Millward Brown in anul 2012