Topul celor mai ingenioase reclame non-TV

Se zice ca o imagine face cat 1000 de cuvinte. In publicitate ar trebui sa faca maxim cat 10 cuvinte, dar bine alese!

Cum sa spui o poveste cu o singura imagine

Daca atunci cand faci o reclama pentru televiziune poti spune o poveste, de obicei in 30 de secunde, atunci cand faci reclama in ziare sau reviste, pe panotaj stradal sau in brosuri - ai la dispozitie o singura imagine pentru a construi o poveste similara. De multe ori e nevoie de multa ingeniozitate si inspiratie pentru a face astfel de reclame, dar cele reusite sunt cu adevarat spectaculoase.

Czytaj więcej: Topul celor mai ingenioase reclame non-TV

Studiu privind factorii determinanti ai stresului

Principalul factor de stres in Europa de Sud-Est este statutul economic, acesta fiind mai proeminent in Serbia si Croatia. Pe durata studiului, statutul economic a fost mentionat intr-o masura mai mica in Romania si Bulgaria. In Romania, cresterea preturilor pare sa fie principalul factor generator de stres, in timp ce in Bulgaria scaderea venitului personal si cresterea preturilor sunt factorii principali.

In Turcia, sa ai o datorie sau un imprumut bancar reprezinta principalul factor de stres pentru populatie.

Chiar daca dobanzile au scazut in Turcia si au fost acordate mai multe imprumuturi, procentul creditelor neperformante a ramas la un nivel foarte scazut fata de alte tari din regiune- 5%, urmatoare tara fiind Cehia.

*Studiu derulat de Daedalus Online in anul 2013

Studiu privind satisfactia fata de sistemul privat de sanatate

Satisfactia privind sistemul pivat de sanatate este polarizata in regiune.

2 din 3 romani sunt multumiti de serviciile medicale private din tara, Romania situandu-se astfel peste media tarilor din regiune. Tarile in care satisfactia are cele mai mici valori sunt Slovacia si Bulgaria.

In timpul desfasurarii studiului, Slovacia a adoptat legea nationalizarii asigurarilor de sanatate, intentionand sa achizitioneze toate companiile de asigurari medicale private ( acestea acopera in momentul de fata 35% din piata).

Czytaj więcej: Studiu privind satisfactia fata de sistemul privat de sanatate

Studiu privind masinile economice preferate de soferi

In urma unui studiu in care consumatorii au fost rugati sa voteze masina pe care ar cumpara-o pentru a minimiza sau chiar elimina consumul de combustibil, Chevrolet Volt ocupa locul I cu 27.9% din voturi. Pe locul al II-lea se situeaza Toyota Prius, fiind votata de 11.2% din consumatori, in timp ce Volkswagen Passat TDI ocupa locul III cu 9.1% voturi. 

 

Czytaj więcej: Studiu privind masinile economice preferate de soferi

Dupa ce a fost lider timp de trei ani in topul celor mai inovative tari, Suedia cedeaza locul Elvetiei

Topul realizat de Universitatea Cornell din SUA, scoala franceza de management Insead si Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (OMPI) arata ca cele mai inovative 25 de tari din lume raman in fiecare an aceleasi. Acest lucru dovedeste ca “In ciuda crizei economice, inovatia merge bine”.

Czytaj więcej: Dupa ce a fost lider timp de trei ani in topul celor mai inovative tari, Suedia cedeaza locul...